Ако се интересувате от историята на гейминга, последният месец бе особено добър за феновете на ретро игрите. Най-напред в мрежата се появи неиздавана PlayStation версия на Superman 64, а сега се натъкнахме на необявена игра по тв сериала The Simpsons, разработвана ексклузивно за Dreamcast.

Тя носи заглавието The Simpsons: Bug Squad и е разработвана през 2000 г. от английското студио Red Lemon, известно с игрите Aironauts, Braveheart и Farscape:The Game. Кодът на необявената игра е открит във версия на Dreamcast за разработчици и е бил представен на шефове във Fox Interactive през октомври 2000 г.

От това, което виждаме, изглежда, че Bug Squad e типичен триизмерен платформър със Cell-shaded графика, наподобяваща вида на анимационния сериал.

Успоредно с тази игра студиото започва и още едно заглавие за Dreamcast: шутър от първо лице на име Take the Bullet, който използва специалния пистолет към конзолата, но също не е завършен. През 2003 г. англичаните затварят врати завинаги и за цяло десетилетие двата ексклузивни проекта. Изглеждат безвъзвратно загубени. През 2015 г. обаче специализираният фен сайт The Dreamcast Junkyard открива кадри от Take the Bullet, а сега към тях трябва да се прибави и The Simpsons: Bug Squad, което кара запалените фенове на Dreamcast да въздишат още повече за това, какво можеше да бъде.

Снимка: Engadget

Виж още: Cross-Play заглавия, които може да играете с приятели на всякакви платформи

 

 

  

Тагове: