Nintendo ще добави облачни сейвове - опцията за качване на данни за запазване на играта в интернет - за Nintendo Switch по-късно тази година, когато пусне платената онлайн услуга на компанията.

Според официалния уеб сайт на Nintendo, запазването на данните в облачните архиви ще позволи на собствениците на Switch да съхранят данните и сейвовете си за лесен достъп. Но, както е типично за Nintendo, подробности за това как ще става това се спестяват и все още не е ясно как облачните сейвове ще работят със Switch.

"Подробностите за тази функция ще бъдат достъпни преди началото на платената услуга през септември," казва Nintendo на уебсайта си.

Изглежда, че абонаментът за Nintendo Switch Online ще бъде необходим, ако искате да използвате сейвове, базирани в облака. Онлайн услугата на Nintendo ще струва 19.99 долара годишно, а компанията има няколко абонамента:

Месечно - 3.99 долара
3 месеца - 7.99 долара
12 месеца - 19.99 долара

Nintendo също така предлага семеен план за 34,99 долара годишно. За този план Nintendo казва: "Вие можете да споделяте функциите на Nintendo Switch Online във всички Nintendo акаунти в семейната група, като закупите семейно членство".

NES – Nintendo Switch Online пък ще бъде колекция от 10 игри, които могат да се играят онлайн и в режими с един и няколко играчи. Как точно изглежда това не е съвсем ясно; Nintendo казва: "В зависимост от играта, играчите могат да играят онлайн или ко-оп мултиплейър, или да редуват контрола върху играта."

И накрая, Nintendo споменава, че тези, които се абонират за услугата, ще получат специални оферти и предложения за членството си.

Онлайн услугата на Nintendo ще бъде пусната през септември тази година.

Тагове: