Очакванията на специалистите са до края на годината е-спорт пазарът да генерира 460 милиона долара приходи, но един отбор явно няма да се бори за тяхното разпределение. Това е екипът на известния порнографски сайт YouPorn, който получи забрана от най-голямата е-спорт организация Electronic Sports League да се състезава на професионално ниво.

Както може да се досетите, основната причина за изваждането на Team YP от предстоящите турнири е неговото проблематично спонсорство. Съгласно промените в правилата на ESL вече се забранява участието на отбори, спонсорирани от продукти и услуги, предназначени за възрастни. Организацията не признава желанието на Team YP да се дистанцира от своите собственици и да се промотира като самостоятелен екип, който не е пряко свързан с ХХХ бизнеса.

Интересно е, че Team YP е бил склонен на най-различни компромиси, сред които и пълна промяна на името и никакво споменаване на YouPorn, но изглежда представителите на ESL не са били съгласни на тях.

"Разочарована съм от решението. За някои нашите участия бяха противоречиви заради това, кой ни спонсорира, но ние сме напълно SFW [safe for work] бранд, който очевидно е отделен от всякаква форма на съдържание за възрастни и това е, меко казано, нечестно", категорична е Клер Фишър, мениджър на отбора.

Тя припомня, че отборът дори се е постарал максимално търсенията през Google да водят най-напред до блога на Team YP, а не до еротичния сайт.

Виж още: Очакват ни цели три нови конзоли, намекна AMD

Тагове: