Apple пусна заявка за два нови патента, съобщава Apple Insider, включително един за медийна услуга предоставяща аудио и видео съдържание, която работи интелигентно, осигурявайки автоматична смяна на източниците и то без наличие на реклами, и втори патент описващ нов дизайн за MacBook тракпад хардуер, който премахва необходимостта от физически бутон.


Първият патент е най-интересен, тъй като по същество рисува картината на една услуга като iTunes радио, но с допълнителната полза, че предоставя мултимедийно съдържание, аудио и видео, включително и онлайн стрийминг, FM радио и др. Всеки потребител ще може да създаде плейлист или станция според собствените си вкусове.

За да стане това безпроблемно, услугата, описана в патента, може да сваля съдържание, отговарящо на търсенето на потребителите от други канали. Мислете за него като за канал, събиращ целия диапазон на интернет медийни източници.

Това е един много амбициозен проект, който най-вероятно ще разгневи рекламните компании, защото той може да скрива рекламите на различните услуги, но все пак дава възможност за замяна на настоящите методи за гледане на телевизия и слушане на музика.


Другият патент, за тъчпад дизайна на MacBook лаптопите, ще премахне нуждата от физически бутон напълно, и ще го замени с подобно усещане. В момента, MacBook-ците поддържат, както капацитивна сензорна основа, така и физически клавиши. Но натискането на клавиш се нуждае от различно количество сила и е обект на износване, тъй като това е една движеща се част.

Патентът на Apple е за сложна сензорна система, осигуряваща тактилна обратна връзка, която ще имитира натискането на физически бутон. Това би имало редица предимства по отношение на MacBook конструкцията, опростявайки хардуерната стана на лаптопа и спестявайки място за по-голяма батерия или други компоненти.

 

А разбрахте ли, че Apple спечели още едно патентно дело срещу Samsung?

Тагове: