Идеята за моторизиран лонгборд е толкова семпла, че е чудно как чак сега се е появил скейтър мързел, който да я реализира. По-скоро в края на 2011 г., защото се оказва, че проблемите с реализацията на проекта са доста и на екипа на Boosted Boards му трябва близо година, за да разработи прототипи. През септември 2012 г. започват Kickstarter кампания за финансиране на производството и едва наскоро започнаха доставки на ранните pre-order клиенти.

Какво представлява Boosted Board-ът? Стандартен бамбуков лонгборд с два безчеткови мотора, които задвижват задните колела посредством карбонови ремъци подобно на е-велосипед. Захранването за тях идва от 40-волтова литиево-йонна фосфатна батерия, монтирана точно зад предното окачване на борда. Двата ключови елемента са свързани чрез плосък кабел, който минава през бамбуковата дъска, без да се забелязва.

 

Boosted Board

Максималната скорост на този борд е малко над 30 км/ч, което изглежда малко, но успява да я поддържа при умерено изкачване и натоварване до 90 кг, освен това е доста по-бързо от бутането с крак. Дължината на преходите между зареждания е десетина километра – достатъчно за пътя до работа и обратно в повечето големи градове, както и за почти всяка разходка.

В крайна сметка Boosted Board-ът изглежда като страшно забавна играчка, ако не ви се спортува… И ако имате 2000 излишни долара или близо 20 пъти повече от цената на един обикновен безмоторен лонгборд. Струва ли си скъпата играчка според вас?

Вижте и как една компания произвежда скейтборди от рибарски мрежи.