Кафето, което приготвяме сутрин, обикновено е твърде горещо, за да бъде консумирано веднага. Времето обаче е малко, а желанието за по-бързо събуждане - непреодолимо. Именно затова често стигаме до моментите, които водят до изтръпнала зона в езика до края на деня. 

Азиатския дизайнер Хису Шен има интересна идея да се справи с този проблем, като не прави компромис с температурата на приготвяне на кафето. Тя се нарича Drinking Timing и представлява стандартна чаша, която разполага с цветен термочувствителен слой. Той се оцветява постепенно, като колкото по-ярък е цветът, толкова по-гореща е течността е съда. Ако температурата на течността е твърде ниска, чашата остава прозрачна. Шен предполага, че след няколко дни ще свикнете с преливката, която образува кафето ви, когато е с оптимална температура. 

Допада ли ви идеята? Повече снимки може да видите в нашата галерия. 

 

Тагове: