След анонса на Samsung Galaxy S5 и изтичанията на HTC One 2 като че ли iPhone 6 ще остане единствената надежда за нещо наистина ново при смартфоните през 2014 година. Честно казано, само LG G-Flex, който бе представен през 2013 г., донесе някаква по-сериозна иновация при умните телефони, защото явно всички други залагат на сигурно и не посмяха да прекрачат границите на утвърдения си комфорт.

От доста време споделяме за патентите на Apple и сега чрез тях можем да се опитаме да обрисуваме следващия iPhone като блокбъстър смартфон в процес на изграждане.

 

Екран, способен да се „самолекува“


Почти сигурно е, че Apple ще остави в миналото 4-инчовия екран на iPhone 5s в полза на по-голям и по-широк дисплей. Въпреки това един нов патент от технологичния гигант, озаглавен "Системи и методи за предотвратяване на надрасквания по светещата повърхност", изглежда би могла да предположи една наистина вълнуваща технология в iPhone 6, т.е. възможността за изтриване на недостатъците, наблюдавани при предишните модели.

Потенциално Phone 6 ще похвали и с най-красивия дисплей, поставян някога в мобилно устройство. Apple може да използва дисплей технологията Quantum Dot, за която се говори, че ще замени Retina панела, което ще позволи на iPhone 6 да има по-контрастни цветове и по-добра яркост.

 

Бързо зареждане на батерията и по-дълъг живот


Антони Летер, сътрудник във Forbes, предвижда, че iPhone 6 ще има съкрушителен успех в сравнение с предишните модели, но той подчерта, че Apple трябва да опакова устройството с ключови функции, които да накарат другите компании да „дишат праха“ на новия флагман.

Една от тези ключови функции, каза Летер, е батерията, която трябва да издържа по-дълго, от преди и която трябва да се зарежда много по-бързо. Със сигурност милиони хора биха дали парите си за смартфон, който не изисква да стои в зарядното повече от час. А и това ще промени много неща, защото по-бързо зареждане означава повече добавена стойност от смартфона.
Естествено безжичното зареждане, за което също се носят множество слухове, би било добре дошъл бонус за iPhone 6 купувачите.

 

Супербърза 5G Wi-Fi свързаност


Въпреки че LTE мрежите все още не са толкова масови, колкото ни се иска, то следващото най-хубаво нещо според Летер би бил Wi-Fi със скорост 5G Wi-Fi (или 802.11ac). Ако Apple вгради това в iPhone 6, потребителите ще могат да изтеглят HD филми за рекордно кратко време - вероятно в рамките на няколко минути.
С 5G Wi-Fi чипа следващият iPhone ще има и много по-лесен достъп до „облака“ и услугите, свързани с него.

Управление с жестове


iPhone 6 ще бъде устройство „убиец“ на конкуренцията и ако му се добави възможност за взаимодействие чрез жестове от разстояние.
Една система, описана в патент, подаден от Apple, ще позволи на потребителите лесно да контролират устройство си отблизо или отдалеч чрез динамично адаптиране на разстоянието от лицето. Интерфейсът на устройството интуитивно ще коригира в реално време данните за движението на даден потребител и местоположението му.



Разбира се, Apple е компания с огромен брой патенти и ние само можем да предполагаме какво биха могли да използват в своите смартфони, но рано или късно компанията ще приложи ключовите технологии и ще ни даде едно ново смартфон изживяване.

Тагове: