След като разбрахме за лепенки, които ни правят невидими за комарите, а съвсем скоро станахме свидетели на страховит детайл на ухапване от комар, сега се въвеждат нови методи за справяне с досадните насекоми. Във Флорида, където природата предразполага към висока популация на комари, се готвят тестове с безпилотни апарати. Доста по-интересно решения, вместо старото „пръскане против насекоми“.

 

Проблеми с качественото елиминиране на комарите във Флорида не липсват. От една страна, борят на насекомите е огромен. От друга страна, комарите се размножават в почти всякаква плитка вода – Флорида е осеяна с много удобни места, а и притежава много топъл климат. Най-добрият начин е да се унищожат ларвите преди да са се сдобили с крила.

 

Поради тази причина управата на Флорида е решила да използва безпилотни апарати Maveric (конструирани от Condor Aerial). Те ще са оборудвани с късовълнови инфрачервени камери, с които да засичат концентрацията на лаври – още преди да са се превърнали в досадни комари.

 

В момента Maveric, които са създадени за военни цели, ще са оборудвани само с камерата. Унищожението на ларвите ще е по-късно, но не е далеч времето, в което безпилотните апарати ще могат не само да засичат, но и да унищожават концентрацията на комари.

 

Тестовете ще се проведат по-късно този месец. Може да се запознаете с безпилотните апарати Maveric от следния видеоклип.

 

Тагове: