Лято е, горещо е! А кой е най-добрият приятел на човека в непоносимо топлите дни и нощи? Разбира се, хладилникът. В него има студена биричка, вода, диня или мастичка. Но днес дори хладилниците не са това, което са. Те са все по-моделни, по-футуристични и необикновени. Ето и кратка селекция на най-иновативните хладилници в света.

 

1. IceCloud Fridge - разработка на Electrolux. Работи на базата на охлаждането с вода и за всеки продукт има отделен температурен отсек. Икономия на място, вградени датчици и връзка с Интернет.

2. Flatshare Fridge - хладилник с нов, дизайнерски облик. Цветните отделения са не просто функционални, но и много красиви. Хладилникът може да служи и като... диван или фотьойл.

3. Ashley Legg - концепт, предназначен за деловите хора. Той разполага с екран на горната част на вратата, на който се изписва информация за наличните продукти и какво може да се приготвя с тях.

4. Bio Robot Refrigerator - хладилник, за който вече сме писали. Но нека не го пренебрегваме и в тази класация. Да напомним - устройството работи с помощта на специален биополимерен гел.

5. Soft Refrigerator - отново дело на Electrolux. Електроуред, предназначен за хората с малко пространство у дома си. Колкото повече храна слагате в него, толкова по-висок ще става той - така ще ви осигури повече пространство в малката кухня.

6. Window Refrigerator - електроуред, който контролира разхода на електроенергия. Как - като позволява да надникнете във вътрешността му през прозрачната му врата. Така няма да е нужно да го отваряте всеки път и да губите електричество, докато разглеждате продуктите в него.

7. NFridge - хладилник с отделни модули. Всеки от елементите има автономно захранване и може да бъде преместван във всеки край на вашето жилище.

8. Hanna Sandström Refrigerator - хладилник с живи растения в корпуса. За зеленината се грижи сложна система, която осигурява необходимата им вода и светлина.

9. Teleport Fridge - футуристичен хладилник с дизайн на устройство от фантастичен филм. На разположение имате две врати - изберете продукт на едната от тях и той мигновено се появява на другата.

10. Nord Fridge - вратите на този хладилник имат нежни светлини, които се включват и изключват, в зависимост от това дали са отворени, или не.

 

 

Тагове: