RED, производител на високия клас модулни кинокамери, работи върху нов сензор за заснемане с 6K резолюция. Сензорът произвежда безумни нива на детайлност и динамичен обхват, в което може да се убедите от приложените снимки.

 

Кадрите идват от режисьора Tom Lowe (Timescapes ), който е пътувал около Шри Ланка с RED Dragon (наименованието на новата 6K камера). Снимките на парад от слонове за предстоящия филм на IMAXХиляда и една нощ“ са невероятни и супер контрастни, което не може да се види никъде другаде с подобна детайлност.

 

Ето какво казва той за 6К сензора:

„Основната ми цел е да извлека от сензора абсолютните му възможности, с които той може да се справи по отношение на динамичен диапазон. Слънцето е всъщност в този кадър, между тези два облака, и слонът е напълно осветен отзад. Не съм използвал никакви трикове или осветление от друг вид. Това е 100% естествена светлина. И не забравяйте, слоновете имат по-скоро тъмен цвят на кожата, така че всички от нас, от екипа, бяха вторачени в нашите монитори, изумени, че бяхме в състояние да направим толкова качествени неща, и все още виждам лицето на слона и неговата кожа. На повечето камери ще се търси основата на силуета. Тази кадри бяха заснети по ISO 1000, с 6K резолюция (6144x3072), RAW, 85 кадъра в секунда."

 

Сензорът снима с максимум от 100 кадъра в секунда при 6K. И не само може да снима невероятно детайлно видео, но може също да направи снимки с големина 19 мегапиксела.

 

В профила си във Vimeo Том Лоу е публикувал и кратко видео, заснето с 6K камерата RED Dragon. Вижте го.

 

 

А знаете ли, че вече може да се сдобиете с първата в света гъвкава камера за панорамни сними?

Тагове: