LG Innotek работи по нова безжична система за зареждане, с която се надява да се премахне нуждата от кабели в дома ви.

Безжичното зареждане не е нова концепция, но за съжаление трябва да имаш много специфичен телефон, който поддържа тази технология, а дори и тогава скоростта, с която се зарежда устройството, е много по-бавна - поне спрямо тази от кабелното зареждане.

Ето защо новото зарядно устройство на LG Innotek е толкова вълнуващо. Според компанията можете да заредите телефона си от 0 до 50 процента само за 30 минути!

15-ватовите предавателни модули са отговорни за скоростите на зареждане. Актуалните безжични зарядни устройства обикновено са в състояние да предават само 5 вата, така че три пъти повече мощ означава и значително по-бързо зареждане.

Добрата новина е, че предавателните модули ще бъдат съвместими с много от съществуващите безжични спецификации за зареждане. Това означава, че ако вашият телефон поддържа безжично зареждане, всичко, което ще трябва да направите, е да си вземете един тези нови модули.

За съжаление LG не даде подробности за това, кога ще се появи тази нова технология на пазара, но се планира масово производство по някое време по-късно тази година.

 

Прочетете и това: Sony представи новия RX10 III за сериозни фотографи