Да си го признаем – в болниците е кофти, всяко посещение оставя горчив привкус и дори да сме там само за ден, твърде вероятно е да имате неприятни преживявания. Едно от тях е дори рутинното взимане на кръв – не всеки го прави достатъчно внимателно и търсенето на вена или опитите да се вкара система чрез неколкократно бодене на ръката с игла е достатъчно да извади всеки от равновесие.

 

Сега едно устройство на име Eyes-On Glasses System ще се погрижи да отмени поне някои от тези неприятни моменти. То представлява буквално очила, с които лекарите могат да виждат през кожата и да оглеждат съдовата система на ръката сякаш човека  е прозрачен. Така лекарите и сестрите могат да са сигурни, че ще уцелят точно желаната вена без да бодат безцелно.

 

Вече патентования дизайн на очилата включва мултиспектрално 3D изобразяване и възможности за безжично свързване. Eyes-On Glasses System е първата система, която може да покаже точни, ясни изображения в реално време на състоянието и местоположението на вените на човека през кожата. Очилата съхраняват дигитално всяко изображение, за да документират прегледи и да дадат възможност за споделяне за консултации.Компанията производител e Evena.