Вярвате или не, има много хора, които не обичат да гледат филми в 3D и от тях получават световъртеж, главоболие и гадене. Напоследък обаче рядко може да се гледа някоя по-голяма продукция, която да не е в 3D вариант – и той да е единствения, който се върти по кината. Ето че сега има начин да не пропускате киното с приятели, дори да не сте любители на 3D – чрез изобретението на Ханк Грийн, а именно – очилата, които превръщат 3D в 2D.

 

Грийн изобретява първият си чифт 2D очила през 2010, когато иска да отиде на кино със съпругата си и да гледа Tron Legacy в 3D. Жена му обаче признала, че от 3D получава лошо главоболие. Това му дало идеята да създаде концептуални очила, които преобразуват филма обратно в 2D.

 

Kъм момента, Ханк Грийн има компания, която се занимава с производството на този вид очила. Името на компанията е 2D Glasses и те могат да бъдат поръчани на цена от 10 долара. Трябва да се вземе предвид, че очилата работят само с кина, използващи поляризирани 3D очила, но няма да функционират съвместно с  високотехнологичния ви 3D телевизор.