Дизайнът на творението на финландската компания Creoir е изключително интересен – смарт часовникът Ibis определено прави впечатление с елегантността си. Пълното име на устройството е Ibis Dual Face Smart Watch и той прилича повече на бижу, отколкото на часовник, отличавайки се по този начин от останалите смарт часовници, с които напоследък ни заливат от всички страни.

 

Изработен частично от неръждавема стомана, частично от кристал, часовникът е създаден за хора, които държат на персоналния си стил и искат да изглеждат елегантни дори, когато на китката им има супер хайтек устройство. В Ibis са вградени всички последни технологични постижения,необходими, за да бъде той истински „смарт“. Разполага с Bluetooth 4.0, Wi-Fi и USB, както и OLED дисплей с тъч скрийн и вграден акселерометър и компас. Все още не са изнесени пълните характеристики на устройството, но слуховете гласят, че той най-вероятно ще има и управление с жестове и ще бъде съвместим с Android и с iOS.

 

Ibis е истинско предизвикателство за създателите си, които се стремят да представят на публиката устройство, което да е едновременно модерно изглеждащо, красиво и иновативно. Дизайнът на Ibis всъщност е вдъхновен от формата на птица с разперени криле. Според изследване на компанията Gartner, повечето смарт часовници не са набрали масова популярност заради липсата на иновативен дизайн във външния им вид – потребителите намират повечето продукти от този тип „непривлекателни“ и твърде големи и обемисти.

 

Вижте и концептуалния смарт часовник с огъващ се дисплей!