Вирусите обикновено са изобразени като грозни, страшни и почти извън земни създания, които само чакат да проникнат във вътрешността на тялото ви. Но Люк Джерам ги вижда като нещо по-различно.

От 2004 г. насам Джерам превръща вируси в зашеметяващи стъклени скулптури, които са също толкова зловещи, но са и уникално красиви. Те са част от продължаващата серия, озаглавена "Стъклена микробиология". Джерам избира някои от най-опасните и смъртоносни вируси, като смразяващите скулптури на СПИН-а и маларията.

Разбира се, създаването на скулптурите включва и някаква форма на тълкуване. Те са били увеличени около 1 милион пъти и според New York Times са преувеличени, за да изпъкнат някои от техните по-отличителни черти.

Jerram изпълнява своите проекти като бивш вирусолог и казва, че все пак има добра степен на точност в крайния продукт. От всеки вирус са изработени по 5 стъклени скулптури, които са обиколили света чрез музеи и галерии. Можете да видите някои от най-сложните скулптури на Джерам в серия от фотографии, направени от самия художник.

 

Знаете ли, че скулптури от здравословни храни стават хит?!