Нагледахме се на какви ли не приложения и предмети, действащи под контрола на любимите ни играчки – смартфоните. Ето че дойде ред и на нещо толкова обикновено и заменяемо като стелките за обувки да се превърне във високотехнологична джаджа.

Digitsole – това са интерактивни стелки за вашите обувки, способни да изпълняват основните функции на обикновените подложки, както и някои неща, които определено са извън възможностите им. Технологичните стелки може да сгреят краката ви, да проследят колко крачки сте направили и да пресметнат приблизително колко калории сте изразходвали по време на разходката. Всички функции се управляват чрез специално приложение за смартфона, което е достъпно за iOS и Android системи. Засега не е заявена поддръжка единствено на OS Windows Phone, но и този недостатък ще бъде отстранен в скоро време. За свързването с телефона Digitsole използват Bluetooth 4.0.

 

Стелките са изключително удобни, съдържат в себе си три слоя от високотехнологични материали – Poron TX3 и полиуретанови микровлакна, всеки от които плътно прилепен до другия за оформяне на готовото изделие. Digittole може да се ползват с всякакъв тип обувки. Те са водоустойчиви, снабдени са с вградена акумулаторна батерия, която работи в продължение на 7 - 8 часа с едно зареждане през USB кабел.

От гледна точка на загряването стелките може да бъдат настроени чрез смартфона, като температурата около единия крак може да е различна от тази на другия. Защо ще искате да направите това – логичен въпрос, на който не знаем отговора. Въпреки това, каквато и температура да зададете, тя ще остане такава до последното издихание на вградените батерии или докато сами не промените настройките.