Току що Apple пусна специален видео клип в YouTube, с който отбелязва 30-годишния юбилей на Mac. На 24-ти януари по-целия свят бяха изпратени 15 снимачни екипа с цел да документират "хора, които правят невероятни неща с Apple продукти."

Всички те са заснели над 70 часа видео, съдържащо най-различни неща, от скокове със сноуборд, през запис на симфонични оркестри, модни ревюта, готвене, деца играещи си с роботи, сафарита и много, много други неща. Но най-интересният факт е, че всички те са заснети в един единствен ден, и то единствено с помощта на iPhone-и! Цялото това съдържание бе пресято и редактирано, естествено с Mac компютър.

"Благодарение на силата на Mac и иновациите, които той е вдъхновил, редакцията, която обикновено отнема месеци работа, е извършена в рамките на няколко дни", отбелязват от Apple. Все пак от компанията признават, че "е било използвано известно допълнително оборудване" (като стативи) и това се вижда в някои от кадрите. Ръководител на проекта е талантливият Джейк Скот, сина на известния холивудски режисьор Ридли Скот, който е работил с екип от 21 редактори.

"От началото до края, всеки аспект на тази продукция е станала възможна благодарение на иновациите, които водят своя произход от оригиналният Macintosh през 1984 г.", казват от Apple. За отбелязване е, че Apple са избрали да не пускат видеото като реклама на "Супербол" в неделя вечерта, и така са спестили милиони долари, които иначе трябваше да дадат за рекламни права. Повече подробности относно този голям проект може да намерите на официалния сайт на Apple.

 


Вижте и невероятна реклама на Sony Alpha 7 на 4500 м височина!