Биткойн чупи рекорди и днес премина прага от 17 000 долара за единица. През последните месеци криптовалутата направи зашеметяващо увеличение на стойността си.

В средата на септември един биткойн струваше 3500 долара, а в началото на 2017 г. по-малко от 800 долара. В същото време финансови експерти се опитват да намерят смисъл в това явление. Валтер Цимерман, анализатор, цитиран от Financial Times, описа най-добрия начин да погледнете биткойн: “Това е като абсурдна видеоигра, без никакви граници. Реалността на биткойн е, че потребителите са играчи. А целта на тази игра е най-високата възможна оценка. Но колко по-висока може да стане тя?", обяснява Цимерман.

Биткойн направи така, че обикновените хора могат да станат милионери. Криптовалутата обаче има много нестабилна същност, като от The Verge припомнят, чре на 29 ноември цената рязко спада от 11 000 на 9 000 долара. Според хората, които подкрепят биткойн, това е нещо напълно нормално. Според скептиците - по подобен начин цената за един биткойн може изцяло да рухне и криптовалутата да се обезцени.

И това дори не е всичко противоречиво около криптовалутата. В края на ноември се появи информация в Slash Gear, че "копаенето" на биткойн хаби повече електричество, отколкото потребяват 12 американски щата и 159 страни по света.

Докъде ще стигне цената? Към момента никой не може да каже със сигурност, но тази интересна криптовалута успя да разтърси света по интересен начин. 

Обновена: Днес криптовалутата бележи сериозен ръст и малко след публикуването на новината цената скочи над 17 000 долара за един биткойн.

Само няколко минути по-късно цената отново падна под 17 000 долара.

Тагове: