Според слуховете, които се разпространяват в интернет, конзолата Nintendo Switch 2 ще бъде пусната на пазара през последните няколко месеца на 2024 г., и то в два различни модела.

Преди няколко дни потребителят на Discord SoldierDelta, който преди време предостави информация и скрийншоти, демонстриращи играта Team NINJA Rise of the Ronin на сървъра на The Snitch, разкри, че новата конзола на Nintendo, чието вътрешно име е NG, е насочена към премиера през септември 2024 г., и по-точно на 24-ти. Конзолата обаче може да бъде пусната и през ноември 2024 г., тъй като очевидно има "заместител" за този прозорец. Освен това при пускането на пазара ще бъдат налични два модела - стандартен, който ще се продава на цена 499 долара, и вариант само с цифрова версия, който ще се продава на цена 400 долара.

Въпреки че SoldierDelta доказа, че има достъп до поверителна информация, трябва да приемаме всичко, което разкри, с известна доза съмнение. Все пак датата на пускане на конзолата през септември 2024 г. звучи изключително възможно, като се имат предвид някои други неотдавнашни открития, които предполагат голяма маркетингова кампания, планирана от юни до август 2024 г., вероятно в подкрепа на пускането на конзолата.

Nintendo Switch 2 все още не е официално разкрита. Ще ви информираме за новата система веднага щом се появи повече информация за нея, така че останете с нас за всички последни новини.

Снимка: Unsplash

Виж още: 76 от 100-те най-играни игри в Steam вървят на Steam Deck

 

Тагове: