Най-накрая това се случи. Почти десетилетие след като видяхме неизбежното добавяне на RGB осветление към ръбовете на подложките за мишки, Razer най-накрая направи единствената логична следваща стъпка и направи подложка за мишка, която е едно голямо пространство от RGB осветление. Razer Firefly V2 Pro току-що беше обявена като първата по рода си и предлага на геймърите твърда повърхност за мишка и ослепително светлинно шоу в едно.

Пристигайки като един от най-скъпите претенденти за място в нашия списък с най-добрите подложки за мишки, Razer Firefly V2 Pro вероятно ще раздели мненията на геймърите относно дизайна и практичността, но със сигурност се откроява от тълпата.

И така, какво всъщност предлага най-новата подложка на Razer?

Повърхността за мишка е плоча от пластмаса с размери 360 x 278 мм с "микротекстура", което я прави обикновена средна по размер подложка за мишка според съвременните стандарти за игри. Поради това феновете на изключително широките подложки, които се поставят под клавиатурата, или на XXXL подложките, които покриват цялото ви бюро, ще трябва да търсят другаде.

Като продължение на оригиналната Firefly V2, която предлагаше RGB по ръбовете на твърдата си повърхност на подложката за мишка, V2 Pro включва 15 RGB зони, които прозират през прозрачната повърхност на подложката. Това поражда известни опасения относно възможността светлината от подложката да пречи на сензора на мишката ви, но сме сигурни, че Razer е помислила за това и няма да е проблем.

Въпреки че осветлението лесно може да се намери за пресилено, не можем да отречем, че изглежда впечатляващо въз основа на предоставените от Razer изображения. Благодарение на поддръжката на софтуера Chroma на Razer тя ще може да се съобрази с всички RGB реакции/модели, които сте настроили в системата си.

Освен светлините Firefly V2 Pro предлага и USB 2.0 порт, който е удобно място за включване на кабела на мишката или на безжичния адаптер. Подложката се свързва с компютъра ви и чрез USB-C порт. Подложката обаче не предлага никакъв вид интегрирано безжично зареждане на мишката като подложките Razer Firefly HyperFlux или Logitech PowerPlay.

Именно тази липса на практични функции несъмнено ще накара много потенциални купувачи да бъдат още по-несигурни в покупката, като се има предвид много високата цена на този аксесоар. Тя е 99 долара, което я прави два пъти по-скъпа от предишната Firefly и седем или осем пъти по-скъпа от подобни по размер основни меки подложки за мишки.

Снимка: Razer

Виж още: Полицията препоръчва на родителите да деактивират тази функция на iPhone