Ревютата в Steam невинаги са полезни ресурси, но поне ни дават представа за това, кои игри се радват на най-радушен прием през платформата. В края на 2020 г. е време да видим кои заглавия са най-харесвани от феновете и без голяма изненада отличният Roguelite Hades е на върха на класацията.

С 99 процента положителни отзиви при 105 009 гласа Hades е най-добре приетото заглавие в Steam за 2020 г. Точното подреждане се определя от алгоритъма на Steam, който класира игрите на базата на общия брой гласове и процента положителни ревюта.

В поредната година на скромно представяне от големите компании в списъка няма да видите нито една ААА игра. Той е съставен главно от инди игри, сред които анонимници като Factorio, Phasmophobia и Risk of Rain 2. Дори и по-големите имена не са толкова традиционни като собствената игра на Valve за VR шлемове Half-Life: Alyx и обновената версия на класическата RPG игра Persona 4 Golden.

Нещата загрубяват още повече в топ 20, където трудно можете да откриете заглавие, което сте чували, и ще срещнете имена като Helltaker, Townscaper, Ultrakill и др. Гейм индустрията продължава да страда от липса на оригиналност и творческа мисъл и само можем да се надяваме, че догодина ще видим по-големи и стойностни заглавия.

Снимка: Supergiant Games

Виж още: Diablo Immortal изглежда като всичко, което бихте искали от Diablo на телефона (ВИДЕО)

 

Тагове:
Още от Play