Станала "вирусна" публикация в социалната мрежа Х твърди, че Google ще пенсионира Gmail, но това не е така.

Първоначалната реакция на някои потребители би била "Ами защо не?! Компанията наистина пуска и спира голям брой услуги", но истината е, че имейл платформата е един от топ продуктите на гиганта и той не може просто така да го спре. В най-добрият случай бихме могли да очакваме ребрандиране, но дори и такова няма да се случи.

Въпреки че може да изглежда като лошо подготвено копие, тук има някои термини, които са използвани умело. Ако не сте запознати с термина sunsetting, това е термин, свързан с електронната поща. В общи линии sunsetting е термин или тактика, която се използва от компаниите за прекратяване на доставката на имейли на контакти или абонати, които не взаимодействат с различни кампании за определен период от време. Може би сте забелязали, че един ден сте спрели да получавате имейли от определена марка или нещо подобно. Това е един от начините, по които функционира спирането. И така, спира ли се Gmail? Не, не е така.

Ако сте запознати с Google и с начина, по който компанията закрива своите продукти и услуги, това изобщо не звучи като изявление на компанията на първо място. Виждали сме как Google закрива няколко продукта и услуги и винаги има конкретни причини за това решение. Горното съобщение звучи така, сякаш някой го е написал мързеливо, нахвърлил е няколко умни думи и е помислил, че хората ще започнат да го възприемат сериозно. Към момента на писане на статията Gmail има над 1.5 милиарда активни потребители по целия свят, като потребителската база включва не само индивидуални потребители, но и професионални предприятия.

Най-разумното нещо, което можете да направите в момента, е просто да се смеете на този пост, да се смеете на това колко зле е написан.

Снимка: Unsplash

Виж още: Сбогом на триенето: този нов диск побира масивните 1 петабайт данни

 

Тагове: