Време е да довършим класацията на най-сексапилните женски персонажи във видеоигри. Може да си припомните кои са дамите между 14-а и 8-а позиция и защо бяха избрани в предходния материал. За ваше улеснение, ето ги подредени:

14. Кортана от поредицата Halo
13. Айви Валентайн от поредицата Soul Calibur
12. Чун-Ли от поредицата Street Fighter
11. Китана от поредицата Mortal Combat
10. Самъс Арън от поредицата Metroid
9. Миранда Лоусън от оригиналната трилогия Mass Effect
8. Джулиет Старлинг от Lollipop Chansaw

Днес продължаваме с ТОП 7. Но първо да напомня как протече подборът:

- Само една дама от франчайз. Иначе цялата класация можеше да се състои само от персонажи от Final Fantasy.
- Класираните имат голяма роля в съответната игра, а не са просто незначително NPC. Това автоматично дисквалифицира куртизанките от публичните домове в редица игри и Сидни Оръм от Final Fantasy XV.
- Персонажът не е от хентай игра или целенасочено еротично заглавие.
- Dead or Alive франчайзът беше дисквалифициран. Не е официална еротична поредица, но някои игри от нея са адски близо до това определение.
- League of Legends беше дисквалифицирана. Твърде много атрактивни героини. Все едно да избирам най-сладурския покемон сред всички 800+ същества.
- MMO-тата бяха дисквалифицирани заради сравнително малкия фокус върху NPC-та. Тъжно. Blade and Soul има впечатляващи анимации за гръдните активи на персонажите.
- Нарико от Heavenly Sword не е в класацията. Не бях чувала за тази игра, допреди да започна да правя материала. Тъй като нямам никакъв опит с нея, не смятам, че е коректно да я включа заради мнението на някой друг. Ако бях, Нарико щеше да е в топ 7, но няма как да си играл всичко…

Да започваме!

7. Руби Малоун - Wet

Не се закачайте с Руби Малоун. Тази рокендрол мацка няма да ви остане длъжна. Тя е татуирана, носи кожени дрехи и кожена рокерия, има страхотен вкус за музика, а също и за оръжия.

Руби не е типичният сексапилен женски образ. Тя е от онези жени, с които може да отидете да си пиете бирата в готин рок бар, а след това да се състезавате кой ще застреля най-много бирени бутилки. Тя е лошо момиче, което не цепи басма на никого. С два пистолета в ръцете и самурайски меч на гърба Руби няма нищо против да се къпе в кръв и това наистина ѝ отива.

Всъщност името на играта Wet идва именно от идеята, че Руби постоянно е “мокра”/ “подгизнала” от кръвта на убитите ѝ врагове.

6. 2B - Nier: Automata

Таро Йоко е един от най-ексцентричните гейм дизайнери в света. Затова и изобщо не беше изненадващо, когато сподели в интервю, че е направил 2B толкова сексапилна просто защото се кефи на красиви жени.

Благодарим от все сърце на господин Таро Йоко. Да играеш с 2B през света на Nier: Automata наистина е незабравимо приключение. Както заради интригуващата история, така и заради дизайна на героинята. 2B е рендирана в хентай стилистика и анимирана по правилния начин. Нещо повече, когато изиграете историята, ще разберете, че сексапилната ѝ визия не е просто там за привличане на вниманието. Дизайнът ѝ е продиктуван от самата история.

Ако някой ден истинските роботи изглеждат като 2B, със сигурност ще съм сред хората, които ще подкрепят правото им на автономен живот.

5. Widowmaker - Overwatch

Overwatch завладя света с пъстрите си и разнообразни персонажи и бързо се наложи като един от най-развлекателните шутъри на пазара. Изненадващо за този успех допринесоха любопитно малко наистина секси героини. Да, персонажи като Трейсър, Мърси и Фара имат изключително атрактивен дизайн, но никоя от тях не може да стъпи на малкия пръст на снайпера Widowmaker по сексапил.

Widowmaker е съвършената фатална жена. Не само заради дизайна, но и заради историята си. В портфолиото ѝ влизат множество знакови убийства и нека бъдем честни - не много жени имат грацията, формите и самочувствието, за да се разхождат с латексов костюм, докато записват още имена в него. Да, тя е малко синя и генно-модифицирана, за да бъде перфектният убиец, но това е част от чара ѝ.

Тази фатална жена вероятно ще ви направи най-щастливия човек на планетата… преди да ви гръмне в главата, разбира се.

4. Тифа Локхарт - Final Fantasy VII

Поредицата Final Fantasy е колосална, но тук нямаше чудене за “коя е по-по-най-мацка от всички”. Още щом ми хрумна идеята за тази класация, знаех, че Тифа Локхарт ще бъде на една от челните позиции в нея. Не защото е любимият ми женски персонаж от поредицата - сърцето ми винаги ще принадлежи на Лулу от Final Fantasy X. А защото Тифа има не просто сексапилна визия (тя е оригиналната “яка кака” на франчайза), но и изключително магнетични поведение, харизма и сила.

Тя е най-добрият ти приятел. Тя е красавица, но не го осъзнава. Притежава бар. Може да рита задници и за разлика от почти всички герои във франчайза го прави с голи ръце. С тъмната си коса, ангелско личице и убийствен удар Тифа има специално място в моето сърце. А и в сърцата на много геймъри по света.

3. Лара Крофт - поредицата Tomb Raider

И тук скандалът ще започне. Вече чувам гласовете “Как така Лара не е първа?!?”. Вижте, не отричам мястото на Лара като една от водещите дами във видеоигрите. Тя е красива, умна, атлетична и обичаща приключения. Тя е оригиналната мъжка фантазия, оригиналният гейминг секссимвол и харизмата ѝ е причината да е привличала погледите дори в периода на триъгълните красоти.

Тогава защо Лара не е първа? Основно защото новата ѝ итерация не залага толкова на сексапила, колко старата. Тя винаги ще остане една от емблемите на индустрията. Каквото и да си говорим, без Tomb Raider приключенският жанр нямаше да е това, което е днес. Но за мен други модерни дами я бият по сексапил.

2. Трис Мериголд - трилогията The Witcher

Забавен факт: причината да боядисвам собствената си коса в червено е любовта ми към Трис, която се зароди още в първия “Вещер”. Честно казано, сама се изненадах, когато реших да не я поставя на първо място. За мен Трис е най-красивата, мистериозна и непредсказуема героиня от видеоигра. Въпреки манипулативния си характер тя има добро сърце и способностите на истински лидер, готов да направи всичко за общността си. Тя е не просто “яка кака”, а пълнокръвен, завършен персонаж, който няма нужда от Гералт до себе си, за да постигне успехи и да се чувства щастлива. А това е дама, на която няма как да не се възхищавам.

Йенефер може да е оригиналната “жена” на Гералт, но за мен зеленооката Трис е по-силният персонаж и по-сексапилната героиня в играта. И изобщо не е случайно, че именно тя озари корицата на полския Playboy преди излизането на The Witcher 2.

1. Байонета - поредицата Bayonetta

Дойдохме си на думата! Титлата за най-сексапилна дама от видеоигра днес може да принадлежи единствено и само на Байонета. Просто не съществува друга видеоигра, която да е изградена именно около сексапила на главната си героиня.

Акцентът, дрехите, токчетата, пищовите, косата. Фактът, че е напълно гола за ултимативните си атаки. Очилата, придаващи ѝ визията на перверзна учителка. Краката, стигащи до сливиците. Бруталният задник. Байонета е секси и го знае. Всяка трета реплика е със сексуален подтекст (или директен текст). Двете игри, в които участва, са типичен хак-енд-слаш екшън, от който човек не би помнил нищо, ако не беше Байонета. Тя е забавна, умна, категорична. С кеф рита задници на ангели и ближе ягодови близалки.

Наречете я фатална жена. Аз предпочитам да я смятам за силна, модерна дама, която е напълно наясно със своята сексуалност и сила. Пък и колко жени могат да закрепят пистолети на токчетата си? И да ги използват толкова ефективно?

Honorable mentions:

Харли Куин - поредицата Batman Arkham 
Лилит - поредицата Borderlands
Нина Уилямс - поредицата Tekken
Триш - поредицата Devil May Cry

Съгласни ли сте с нашата класация? Споделете в коментарите!