Най-популярният ретро емулатор RetroArch ще дебютира в Steam безплатно от 30 юли. Това ще отбележи най-голямата премиера на емулатор в историята на дигиталната платформа на Valve.

Новината е изключително важна за милионите ретро геймъри, които за пръв път ще могат да се възползват от пълната интеграция на емулатора със Steam. За тяхно щастие те ще получат RetroArch в най-изчистен вид без никаква намеса от страна на Steam. Самият емулатор е наличен за повече от десет домашни портативни конзоли и представлява добре организиран портал към огромен брой ретро системи. Чрез него може да откриете, свалите, ъпдейтнете и стартирате т.нар. ядра, всяко от които съответства на определена ретро гейм конзола, произведена от Nintendo, Sega, Sony и др.

Емулаторът поддържа още чийтове, които се изтеглят от база данни в интернет Save States, интеграция на различни геймпадове и много други екстри, с които да направите по-лесно и удобно пътуването си в славната история на конзолния гейминг.

Например Steam няма особени ограничения за това, какъв вид емулатори да се предлагат през платформата, но за момента броят на качествените програми е доста ограничен. Поради това появата на RetroArch със сигурност ще зарадва зажаднелите за нещо подобно геймъри.

Виж още: Идва ли краят на battle royale истерията? Сухите цифри са безмилостни

 

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове: