"Лийкърът" esTowj твърди, че е получил достъп до комуникацията между маркетинговия екип на PlayStation, която съдържа информация за плануваното разкриване на следващата конзола на компанията – PlayStation 5.

Според въпросния потребител Sony планира PlayStation Meeting събитие за 12 февруари 2020 година. Сред големите издатели, които ще присъстват на събитието, съответно и ще представят продукти за PlayStation 5, са Activision, Ubisoft и Electronic Arts.

Прочети още: 5 супер яки неща за World of Tanks, които вероятно не знаете

Припомняме, че Sony представи пред света PlayStation 4 отново през февруари 2013 година и тогавашното им събитие пожъна голям успех.

И още - esTowj твърди също, че моментният голям PlayStation 4 ексклузив, зовящ се Ghost of Tsushima (разработван от Sucker Punch Productions), ще бъде забавен, за да се превърне в "крос-джен" заглавие, което ще дебютира за премиерата на PlayStation 5 за трите конзоли на Sony - PS4, PS4 Pro и PS5.

EsTowj не дава обаче никаква нова информация, свързана с премиерата на конзолата. За момента слуховете сочат старт на продажбите, който трябва да се състои в края на 2020 година. Тогава Microsoft ще направи премиерата на своята следваща Xbox конзола.

Единствената до момента официална информация за PS5 ще откриете тук.

Тагове: