Ако някога сте искали да отседнете в замък във Франция или да резервирате цял остров в Тихия океан, то новата услуга на Airbnb за луксозни пътувания - Airbnb Luxe, идва точно навреме. Компанията стартира дългоочакваната услуга днес с повече от 2000 подбрани обяви, включително домове в Нова Зеландия и Южна Африка, исторически вили в Тоскана и къща на плажа в Ямайка, където Иън Флеминг написа своите емблематични шпионски романи. Но пребиваването в тези чудеса на архитектурата ще ви излезе солено. Airbnb Luxe е предназначен за пътници, които искат да харчат поне по 1000 долара на нощ.

Всяко обявено жилище трябва да премине строга оценка, която отчита повече от 300 критерия, така че да получите най-високи стандарти за дизайн, редки и уникални характеристики и поне по една самостоятелна баня към всяка спалня. Освен това ще ползвате услугите и на специален „дизайнер-пътеводител“, който е на ваше разположение, за да се увери, че „изисканите ви преживявания“ са „наистина магически“. Някои домове идват с допълнителни услуги, като готвачи, икономи и шофьори. Тъй като фантастичните места не са ограничени до отдалечени кътчета на света, ще намерите и няколко обяви в градове като Лондон и Лос Анджелис.

Airbnb Luxe планира да добави имоти в поне още 12 града тази година.

Новата луксозна услуга говори за това, колко дълъг път е извървяла Airbnb от своето скромно начало, поставено от трима приятели с надуваеми дюшеци в апартамент в Сан Франциско. Airbnb непрекъснато добавя нови услуги и сега твърди, че клиентите ѝ са готови и за луксозни туристически бягства. През 2018 г. броят на резервациите за обяви на стойност поне 1000 долара на нощ нарасна с повече от 60%, а с пазар на луксозни пътувания, оценен на 200 милиарда долара, компанията вижда възможности за растеж.

Виж още: Microsoft изпусна луди пари, като изгуби смартфон пазара, вайка се Бил Гейтс

 

Тагове: