Според нов списък със свободните позиции технологичният гигант Amazon търси да наеме експерт по дигитална валута и блокчейн продукти за своя екип по плащания. Лидерът за електронна търговия търси „опитен продуктов лидер, който да разработи стратегията на Amazon за цифрова валута и блокчейн и пътна карта на продукта“.

Обявата, за която Amazon потвърди, че е легитимна, продължава:

„Ще използвате опита си в дигитална валута и блокчейн, за да развиете аргументацията за възможностите, които трябва да бъдат разработени, да управлявате цялостната визия и продуктова стратегия и да спечелите лидерски позиции и инвестиции за нови възможности“.

Amazon.com не приема криптовалута като плащане, но говорител на компанията потвърди пред Вusiess Insider, че компанията е „вдъхновена от иновациите, случващи се в криптовалутното пространство, и проучва как това може да изглежда в Amazon“.

Облачното подразделение на Amazon, Amazon Web Services (AWS) вече има управлявана блокчейн услуга. През 2017, докато отговаряше за AWS, сегашният главен изпълнителен директор Анди Джеси заяви, че компанията „наблюдава“ пространството, но че Amazon не вижда „много практически случаи на използване на блокчейн, които са много по-широки от използването на платформата в момента“.

Изглежда, че това се променя, ако разгледаме обявата за работа като индикация.

През май Apple публикува подобна обява, търсеща мениджър за развитие на бизнеса за „алтернативни плащания“, а сред ключовите квалификации за ролята беше петгодишен опит „работа във или с алтернативни доставчици на плащания, като цифрови портфейли, BNPL, бързи плащания, криптовалута и др.“.

Снимка: The Verge

Виж още: Китай проведе лотария за 1.5 млн. долара, за да тества нова цифрова валута