Затворената бета на ММО-то New World стартира вчера и днес вече имаме много случаи на внезапно развалени GeForce RTX 3090 видеокарти. Форумът на играта, както и Twitter и Reddit съдържат данни за поне няколко случая на отишли си без време GeForce карти. При цена от много над 1000 долара и ограничени наличности по магазините това е един хардуер, който не може да се замени лесно в момента.

Засега изглежда, че са засегнати само карти на EVGA. Предполага се, че виновник за това е неоптимизиран софтуер от страна на Amazon, който причинява физически дефект, ако играете с отключени кадри. За момента единственото решение за вашата GeForce RTX 3090 е за заключите кадрите в секунда ръчно. За целта отидете в Settings>Visuals>Max fps и задайте стойността 60.

Цялата ситуация е доста странна, тъй като не би трябвало през 2021 софтуер да убива видеокарти, а както всяка голяма корпорация, Amazon отказва да поеме вина. Според компанията стотици хиляди играчи са се включили в бетата и вече са натрупали милион игрални часове с пренебрежимо малък брой инциденти. Компанията твърди, че New World е безопасна за игра, но все пак ще пусне пач, който ограничава кадрите в секунда. 


Снимка: EVGA

Виж още: Diablo 2 Resurrected ще ползва уникалните характеристики на PS5 контролера