След като Android 11 е вече официален, Google обяви Android Go, чиято цел е да предложи по-добра производителност на базовите смартфони. Повечето от промените са проектирани да се възползват от подобрените функции на модерните бюджетни апарати, като по-големи екрани, двойни камери, повече памет и сторидж.

Олекотената версия на Android 11 сега поддържа 2 GB RAM памет вместо 1.5 GB, което дава на потребителите достатъчно свободна памет, за да вървят на заден фон още три или четири приложения. Освен това Android 11 Go може да пуска приложенията 20 процента по-бързо от предната версия, така че мултитаскингът да не забавя вашия телефон.

Новата версия има още функции по сигурността като еднократни разрешения за дадено приложение да ползва конкретни сензори като вашия микрофон или камера или пък това, къде се намирате. След определен период от време тези разрешения автоматично се прекратяват, така че да не позволявате достъп до камерата дълго след като не ви е необходим. Android 11 Go ще използва по-големите дисплеи в новите телефони, позволявайки навигация с жестове на главния екран и между приложенията. Всички разговори от чат приложенията ще се показват на едно място за удобство.

Google обяви, че над 500 производители вече са пуснали над 1600 апарата с Android Go, повечето от които струват под 100 долара и сред тях има популярни модели от големи компании като Samsung и Xiaomi.

Снимка: Google

Виж още: Проблем с лещата на Phone 12 изненада неприятно Apple

 

Тагове: