Интеграцията на Chrome OS с Android ще стане още по-задълбочена благодарение на нова функция, която най-сетне ви позволява да зареждате Android приложенията от вашия телефон на лаптопа ви.  

Имайки предвид, че Windows предлага тази възможност по-отдавна спрямо Chrome OS, собствената операционна система на Google наистина е позакъсняла. Припомняме, че партньорството между Samsung и Microsoft позволи на приложения, инсталирани на телефони от серията Galaxy, да вървят в собствен прозорец, наподобявайки тези на Windows. Макар Chrome OS вече да предлага инсталация и подкарване на Android приложение от PlayStore, новият ъпдейт ще позволи да стартирате приложенията, които се намират на вашия собствен телефон.

Наречена Android Push, тази функция е базирана на същата технология, която позволява да проектирате екрана на вашия Pixel телефон на лаптоп с Chrome OS.

Връзката между двете платформи позволява телефонът да изпрати известие до Chrome OS и когато го одобрите, съответното приложение стартира, без да е инсталирано на лаптопа ви. Функцията вече бе разкрита в новия ъпдейт на Chrome OS, но все още не е официално налична. 

Снимка: Google

Виж ощеPixel 6 Pro ще бъде изненадващо достъпен флагман по стандартите на 2021 г.

 

Още от Play