Домашният асистент Amazon Echo може да се сдобие с още един конкурент, след като в интернет се появиха упорити слухове, че Apple също иска да навлезе в този потенциално доста изгоден бизнес.

Според The Information гигантът подготвя собствен асистент, който ще включва интегрирана версия на Siri. Цитирайки източник с "преки познания" относно плановете на компанията, сайтът посочва, че Apple обсъжда проекта вътрешно от доста време и вече е разрешила Siri да се използва и за приложения на други разработчици именно с цел да се създаде комплексен и многофункционален домашен асистент. Същият източник добавя, че SDK пакетите за първите разработчици вече са почти готови и скоро ще бъдат изпратени на партньорите.

В завършен вид асистентът ще представлява свързана с Bluetooth колонка с високоговорител и функция за разпознаване на гласови команди, в основата на която ще бъде Siri.

Интересно е, че The Information твърди, че плановете на Apple за физическо устройство датират още отпреди анонса на Amazon Echo.

Виж още: Скоро: отключваме Mac компютъра си с Touch ID сензора на iPhone

Тагове: