Според доклад на Business Insider Apple тества MVNO (Mobile Virtual Network Operator) - телефонна услуга, която ще бъде ръководена от Apple, но ще работи през безжични мрежи, наети от утвърдени оператори като AT&T и Sprint в САЩ.

И преди е имало индикации, че Apple се интересува от стартиране на MVNO, но сега Business Insider съобщава, че компанията действително е започнала изпробване на такава услуга в САЩ. Съобщава се също така, че Apple работи по сделки, за да започне тестове и в Европа. В доклада се посочва, че услугата може да превключва между множество оператори за по-добро обслужване на клиентите.

Дори и Apple в момента да тества MVNO услуга, Business Insider съобщава, че пълното й стартиране е на разстояние във времето от поне пет или дори повече години. В доклада се цитират източници от телекомите, което показва, че началото е неизбежнo.

С обявяването на MVNO Apple ще последва Google с обявения по-рано Project Fi в САЩ, който в момента работи за собствениците на Nexus 6. Google трябва да разшири услугата си до повече (или всички) Android смартфони, защото MVNO ще даде едно огромно предимство на компанията, тъй като ще позволи да се контролира Android изживяването и навременното разпространение на актуализации. Apple няма този проблем, но също може да подобри изживяването при работа с iPhone и, разбира се, да генерира солидни приходи.

Прочетете още: Новото поколение Apple TV идва през септември със Siri и App Store

Тагове: