Apple получи нов патент, свързан с дисплей, който може да работи на различни честоти на опресняване. С това се подсилват слуховете, че Pro версиите на iPhone 13 ще имат 120 Hz дисплей.

Според описанието на патента телефон с дисплей с подобна функция ще може да изобразява съдържание с до 4 пъти по-висока честота на опресняване от стандартната. Така например модел с 60 Hz дисплей ще може автоматично да увеличи честота на опресняване до 120, 180 или 240 Hz. В момента Apple използва такава технология при iPad Pro моделите, но тя позволява превключване само между 60 и 120 Hz според съдържанието.

Благодарение на новия патент бъдещите телефони на Apple ще могат да увеличават честота на опресняване чак до 240 Hz, което може да бъде полезно при мобилен геймниг с високи залози, когато всяка милисекунда е важна за реакцията. Разбира се, успоредно с това Apple ще трябва да реши проблема с повишеното използване на батерията при по-висока честота на опресняване на картината. Ето защо изглежда все по-вероятно Pro версиите на iPhone 13 да станат първите модели, които използват LTPO OLED панели. Тяхното предимство е, че те динамично превключват на всяка една стойност от 1 до 120 Hz според показаното съдържание и това съхранява живота на батерията, което е особено важно, тъй като вече има и доста лакоми 5G модеми.

Снимка: Apple

Виж още: Китай проведе лотария за 1.5 млн. долара, за да тества нова цифрова валута