Мег Уитман, изпълнителен директор на HP, вижда още живот в добрите стари персонални компютри. Изказването й е част от интервю за CNBC, в което тя говори за стратегията на HP. „Притежаваме изключително силна бизнес линия, тъй като можем да предложим на нашите клиенти от виртуален настолен компютър, работни станции до лаптопи и хибриди за търговски предприятия. И между другото настолните компютри не са мъртви. Уитман смята, че конкуренцията на потребителския пазар е много по-голяма, а цените – ниски. Тя допълва, че компанията трябва да бъде много внимателна в своите начинания.

 

HP преминава през няколко трудни години. Уитман е четвъртият изпълнителен директор за последните три години. Компанията беше задмината от Lenovo и вече се намира на втора позиция на компютърния пазар. За да отговори на това предизвикателство, HP се концентрира основно на корпоративния пазар, но не трябва да забравя и частните клиенти. Уитман загатна за нещо, което ще бъде именно за тях – иновационен лаптоп и таблет в едно.

 

„Напълно таблет, напълно лаптоп“, обяснява. „Можете да откачите дисплея. Можете да работите с нормална клавиатура“. Така описан, този продукт не звучи като голяма иновация, тъй като наподобява съвременните хибриди. Но все пак – може би HP има някой скрит коз, с който ще впечатли публиката...