Вицепрезидентът на Apрle по маркетинга Боб Борчър разкри любопитен факт от създаването на прочутия нов чип М1. Според него животът на батерията на МасBook c M1 се е оказал толкова добър, че екипът първоначално решил, че индикаторът на батерията е развален.

Така например МасBook Pro изкарал невероятните 16 часа и 25 минути при тест със сърфиране в интернет. Предишният модел с чип на Intel издържал само 10 часа и 21 минути. Тази огромна разлика накарала екипа на Apple да проведе множество тестове, опасявайки се от погрешни индикации.

„Когато натоварихме системата за няколко часа и батерията не помръдна, решихме, че това е бъг и индикаторът е развален. Тогава Тим Кук се разсмя някъде встрани и посочи, че това е нормално за новия чип“, припомня вицепрезидентът на Apple.

Въпреки че лаптопите на Apple с М1 изпреварват значително Windows машини с подобни параметри и цени, що се отнася до производителност, има една област, в която ролите са разменени: гейминга. Според Борчър обаче това може да се промени в следващото поколение чипове.

Очаква се бъдещият чип М2, насрочен за 2022 г., да донесе промени не само в общата производителност, но и да се хареса на най-взискателната публика от всички – геймърската.    

„Много от инженерите, правещи чиповете на Apple, са геймъри и за нас е естествен процес да потърсим съвместимост с най-новите компютърни игри“, завършва Борчър.

Снимка: Apple

Виж още: Изкуствен интелект ще разпознава дали сте болни от COVID-19 според кашлицата ви

 

Тагове: