Ако се вярва на нов слух, Apple не е приключил с налагането на шарени разцветки с новата си серия M1 iMac: естетиката на дизайна идва и на следващия MacBook Air. Известният познавач на Apple Джон Просър, който има доста приличен опит с верните слухове, пусна набор от нови рендери, които според него са показателни за дизайна на MacBook Air, който той е получил от собствения си източник в компанията.

Рендерите включват няколко забележителни промени в текущия дизайн на MacBook Air. Най-очевидната промяна е, че компютърът ще се предлага в един от седемте цвята: сребърен, син, жълт, оранжев, розов, лилав и зелен. Неслучайно това са същите цветове, в които се предлагат наскоро обявените M1 iMac на Apple.

Освен това рендерите на Просър показват, че цветовете продължават от вътрешната страна на машините, с изключение на тънките рамки около монитора и клавишите на клавиатурата, за които му е казано, че ще бъдат бели. Това е за разлика от начина, по който Apple е проектирал своите лаптопи в миналото и чак до най-новите M1 MacBook, които имат черни рамки и черни клавиши. Цялото шаси също е по-тънко от преди, но с достатъчно височина, за да побере USB-C порт.

Още една бележка за тези рамки: те са доста тънки. Просър признава, че размерът им е най-вече предположение, но получаването на този малък размер не би било невъзможно. Както посочва сайтът Digital Trends, други 13-инчови лаптопи с 16:10 дисплеи като Dell XPS 13 и Razer Book 13 вече имат подобно тънки рамки.

Той казва, че този конкретен дизайн няма да включва M1, а новия M2. Не е ясно кога Apple ще пусне тези нови дизайни на MacBook Air, но според съобщенията компанията е започнала производството на следващото поколение М чипове в края на миналия месец, което ги поставя по график за пускане в устройства до есента - типичен премиерен прозорец за компанията. Apple обяви процесора M1, както и актуалните MacBook Air, Mac Mini и MacBook Pro миналия ноември.

Просър има тенденция да прогнозира много правилно, когато става въпрос за общи характеристики, но що се отнася до това, как всъщност изглеждат продуктите, слуховете му обикновено не са много точни. Докато той напълно позна, че Apple ще пусне iMac в няколко цвята, той сбърка за това, какви точно ще бъдат тези цветове и как Apple всъщност ще проектира компютрите.

Снимка: Jon Prosser

Виж още: Защо падат сателитите на SpaceX?