BBM (BlackBerry Messenger) беше един от най-популярните начини за обмяна на кратки текстови съобщения, но услугата се използва все по-рядко, след като BlackBerry загуби позиции на смартфон пазара. Ето защо от BlackBerry решиха да направят две от платените функции за поверителност на BBM безплатни за потребителите.

Първата от тях е Retract - инструмент, който ви позволява да изтриете отделни съобщения. След като е активирана, избраният текст или файл ще изчезнат - както от вашето устройство, така и от това на получателя, без да има следа.

Втората функция, Timer, е инструмент, с който потребителите могат да определят колко дълго да са видими техните съобщения и снимки.

И накрая BlackBerry е направила малки подобрения в BBM приложението за Android, iOS и BlackBerry 10. Това включва способността да се препращат съобщения от един разговор към друг, поддръжка на Android 6.0 и подобрено качество на гласовите повиквания за Android и iOS.

Дали тези допълнения щe върнат BBM на върха на приложенията за съобщения? Вероятно не, но за дългогодишните фенове на услугата те ще бъдат добре дошли.

 

Прочетете и това: Apple подобри Siri, за да реагира по-добре на въпросите за сексуално нападение 

Тагове: