Broadcom най-вероятно ще се размине с придобиването на Qualcomm, съобщават източници на Ройтерс. Бордът на директорите на Qualcomm планира да отхвърли офертата за придобиване от страна на Broadcom, която предложи над 100 милиарда долара. Агенцията съобщава, че предложението на Broadcom за 70 долара на акция "подценява" Qualcomm и не отчита потенциалните регулаторни препятствия, свързани с постигането на такава огромна сделка. При такава цена цялата сделка би имала обема от 103 млрд. долара.

Broadcom изглежда готова да се справи с този вид съпротива. Компанията обмисля да повиши офертата си, посочват източници на Ройтерс. Тя се надява да представи своя собствена селекция от членове на борда на директорите на Qualcomm. Ако акционерите искат сделка, те могат да гласуват за нови членове на борда и да принудят компанията да седне на масата за преговори.

Нито едно от дружествата не е коментирало материала, но няма да бъде шокиращо, ако Qualcomm откаже офертата в този вид. Компанията е наясно, че има какво да предложи - процесорите ѝ Snapdragon са почти повсеместни в света на смартфоните, а концернът има силно влияние и върху безжичната инфраструктура. Qualcomm може да не се противопостави изцяло на идеята за продажба, но знае, че може поне да се опита да постигне по-добра сделка, преди да загуби своята независимост, коментира агенцията.