Тъй като ваксината COVID-19 започна да се разпространява в Съединените щати, окръг Лос Анджелис разработи нов начин да позволи на жителите си да докажат, че са били ваксинирани. Гражданите вече могат да добавят доказателство за ваксинация срещу COVID-19 в приложението Apple Wallet и в Google Pay.

Както съобщава Bloomberg, тази интеграция е възможна благодарение на партньорството между окръг Лос Анджелис и стартъп Healthvana, който е специализиран в предоставянето на резултати от тестове на пациенти за ХИВ и други полово предавани инфекции, а сега компанията прави същото и за COVID- 19 резултати от теста.

Основната идея на виртуалния билет е да се използва, за да напомни на хората да приемат втората доза от ваксината освен удостоверяване кой вече е получил двете дози. Тъй като обаче този билет може лесно да бъде достъпен на вашия телефон, той работи и като доказателство, че сте получили ваксината за COVID-19.

Миналата седмица окръг Лос Анджелис счупи рекорда си за смъртните случаи от COVID-19, така че прави всичко възможно, за да разпространява ваксините „възможно най-бързо“, заяви Клер Джарашоу, директор на контрола на ваксините за предотвратяване на болести в Департамента по общественото здраве на окръга.

Разбира се, за тези, които не са запознати с технологиите, все още има хартиен картон за проследяване на ваксините, които са получили. В същото време има известни опасения относно съхраняването на такива данни онлайн поради възможно компрометиране на лична информация, но Healthvana казва, че компанията съхранява всичко възможно най-сигурно на сървърите на Amazon Web Services, които са в съответствие с изискванията на здравните регулатори.

Снимка: shutterstock

Виж още: Америка може би е открита от хората 10 000 години по-рано, отколкото се смяташе досега

 

Тагове: