Малко след като Apple започна да приема предварителни поръчки за всичките четири модела iPhone 14, прогнозите за доставка в онлайн магазина на гиганта в САЩ и някои други страни се насочиха към октомври. Точната наличност варира според поръчаната конфигурация.

Много клиенти, които успяха да заобиколят проблемите с онлайн магазина на Apple и да направят поръчка бързо, са готови за доставка в деня на стартиране. Моделите iPhone 14, iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max ще започнат да пристигат при клиентите и ще бъдат пуснати в магазините в петък, 16 септември, докато iPhone 14 Plus стартира в петък, 7 октомври. Също така е обичайно за някои магазини на Apple да разполагат с ограничени наличности от новите iPhone за клиенти, които ги посещават в деня на стартирането на продажбите.

За онези, които все още не са поръчали обаче, много модели iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max сега се очакват за доставка чак през първата половина на октомври. Наличността на стандартните модели iPhone 14 и iPhone 14 Plus се поддържа по-добре.

Докато тази година те имат много малко промени, включително A15 Bionic чип с допълнително GPU ядро ​​и нови функции за откриване на пострадали при автомобилни катастрофи и сателитни текстови съобщения за спешни случаи, моделите Pro разполагат с винаги включен дисплей с изцяло нов прорез, наречен Dynamic Island, 48-мегапикселов обектив на задната камера и др.

Цените започват от 799 долара за iPhone 14 и от 999 долара за iPhone 14 Pro.

Снимка: Apple

Виж още: iPhone 14: (р)еволюция, която мнозина няма да искат да пропуснат