След като в интернет се появиха слухове, че Entertainment Software Association планира да заключи срещу такса някои части от тазгодишното онлайн издание на E3, организацията обяви, че шоуто ще бъде безплатно за всички, желаещи да го гледат.

През февруари тя анонсира E3 като изцяло дигитално събитие заради продължаващата коронавирус пандемия. То ще включва различни представяния, награди, привюта и отделни стриймове от издатели и известни YouTube потребители. В дните преди изложението пък ще бъдат пуснати различни трейлъри и демо версии, така както беше и на присъственото E3.

Слуховете обаче твърдяха, че организаторите търсят начин да таксуват за достъпа до някои части от събитието. Според няколко източника поне една голяма гейм компания е била против идеята и ако това наистина е било така, ЕSA явно бързо е решила, че не иска да разлайва кучетата.  

Новината е добра за геймърите, тъй като по традиция, откакто стартира най-напред през 1995 г., E3 винаги е било ексклузивно събитие само за гейм индустрията и медиите. Едва в последните години то стана малко по-отворено за широката публика.

Тази година E3 2021 ще се проведе от 15 до 17 юни.

Снимка: PC Gamer

Виж още: Diablo Immortal изглежда като всичко, което бихте искали от Diablo на телефона (ВИДЕО)

 

Тагове: