"Първият отмъстител: Войната на героите" направи световната си премиера преди броени дни и един ентусиазиран фен вече се зае да направи любопитно изследване, което показва размера на обезщетението, което американското правителство дължи на Капитан Америка (или просто Стийв Роджърс) за неговата военна служба.

Reddit потребител с прякор Anon33249038 публикува своето обяснение в популярния раздел FanTheories, пояснявайки, че технически Министерството на отбраната никога не е освободило официално Роджърс от служба по време на периода от 66 години, през които той е бил замразен и съответно му дължи обезщетение за прослуженото време.

Взимайки предвид фактори като възнаграждението на един войник през 1945 г., специалното обучение на Роджърс, разходите за живот и др., потребителят изчислява, че до размразяването на супергероя през 2011 г. правителството му дължи 87 636 долара, като след отчитането на инфлацията към момента тази сума скача на 3 154  619 долара.

"След всички тези изчисления най-тъжното продължава да бъде това, че сумата все пак е ниска за опасностите, на които той и всички останали войници от миналото и настоящето се излагат", завършва Anon33249038.

Виж още: Ето как Netflix знае преди вас самите какво искате да гледате