Собствениците на телефони от серията Galaxy S21 в определени държави вече ще могат да отключват своите BMW-та със своите телефони. Както обеща по-рано, Google активира функцията за дигитални автомобилни ключове, която освен за телефоните Pixel 6 на гиганта ще бъде достъпна и за серията Galaxy S21. Както намеква самата дума, дигиталният автомобилен ключ е решение, което позволява на потребителите да превърнат своите телефони в дигитални ключове за съвместими коли.

Новата функция на Google работи по сходен начин на решението, което Samsung предостави за някои Galaxy S устройства в Южна Корея наскоро. Въпреки че функционират идентично, това са различни решения. Най-напред ключът на Samsung е ограничен до Южна Корея и един-единствен е-модел на Hyundai. От своя страна дигиталният ключ на Google може да се ползва в повече държави и работи с повече модели на BMW. Ако имате Galaxy S21 и съвместим BMW модел, потребителите в САЩ, Великобритания, Франция, Италия, Испания, Дания и Южна Корея ще бъдат първите, които да тестват функцията.  

Успоредно с това Google обяви, че въвежда функция за автоматично стартиране на Android Auto. Платформата вече ще се включва автоматично, когато свържете вашия телефон. Допълнително Google работи по подобрения в гласовите търсения на музика през Android Auto.

Снимка: Google

Виж ощеПървият умен часовник на Google ще покаже какво може Android за носими устройства през 2022 г.

 

Тагове: