Facebook официално криптира от край до край всички Messenger съобщения за всички потребители. Сега вашите разговори няма да могат да бъдат наблюдавани от трети страни. Но има една уловка! За да подсигурите онлайн разговорите си, ще трябва да включите новата функция ръчно за всеки чат, при всеки потребител.

За целта трябва да отворите чата, да натиснете върху името в горната част на екрана и там да откриете функцията Secret Conversations с катинарче отпред. И двамата участници в чата трябва да имат най-новата версия на приложението.

Криптирането не е достъпно за груповите разговори. Освен това криптираните разговори ще се отнасят само за устройството, от което сте ги активирали. Те също така не поддържат GIF изображения и видеоклипове.

Според Wired решението да се изисква включването на Secret Conversations е породено от това, че Facebook иска да се предпази от правни въпроси. По-рано тази година компанията бе „под обстрел“ в Бразилия, тъй като отказа да съдейства на местните власти при дешифрирането на съобщения, изпратени от заподозрени за трафик на наркотици.

 

Прочетете и това: Безплатната версия на Spotify разпространява заразени с малуер реклами