За никого не е тайна, че Adobe Flash е пълен с грешки и дупки в сигурността. Но въпреки разцвета на HTML5, тoй все още не си отива. Сега новоназначеният главен служител по сигурността във Facebook Алекс Стамос призовава в Twitter за по-бързи действия за убиване на Flash.

„Време е Adobe да убие Flash и да помогне на браузърите да насрочат дата, когато това да се случи“, пише Стамос в социалната мрежа.

Докато Facebook все още трябва да разчита на Flash за голяма част от видео съдържаниетo, социалната мрежа използва и HTML5. Google междувременно вече автоматично конвертира Flash рекламите в HMTL5.

Проблемът се крие в това, че изглежда самите Adobe не се чувстват щастливи да признаят това, че обезопасяването на Flash надхвърля възможностите им и не желаят да изоставят продукта. Истината е обаче, че компанията вероятно ще получи уважението на мнозина от интернет общността, ако се вземе подобно решение на проблема, отколкото да се уповава на вярата, че ще успее да направи един ден Flash по-сигурен за използване. Понастоящем, както изглежда, единствените, които обичат Adobe Flash, са хакерите.

 

Прочетете още: Google Chrome вече спира шумните и разсейващи реклами, базирани на Flash 

Тагове: