Татуировките днес определено са на мода, повече отколкото бяха преди няколко години. Днес татуировки си правят не само специфична група от хора, които и преди и сега са били фенове на този тип изкуство, но и всякакви други хора.
Татуистите във вашия град най-вероятно изнемогват от заявки за татуировки и от личен опит можем да кажем, че татуитите имат записвания с месеци напред.
Но двама френски дизайнери Пиер Емм и Йохан да Силвейра са създали "първия в света промишлен робото за татуировки“, наречен Tatoué. Роботът всъщност е модифициран 3D принтер MakerBot, снабден с пистолет за татуиране.
Във видеото по-долу можете да се убедите в способностите на робота. Той успешно нарисува спирала на крака на един от създателите си. Но той не е перфектен, защото, за да се справи с поставената му задача робота изисква обекта на татуиране да е напълно неподвижен. Това не винаги е възможно, защото дори малки помръдвания на човека ще доведат „разцентроване“ на робота т.е. той ще продължи да рисува, но без да отчита промяната на местоположението на обекта.
Все още има много работа, преди робота да може успешно да замени татуистите, но не се съмняваме, че това ще се случи рано или късно. Може би един ден по улиците ще има тату-кабинки, в които сами ще влизаме и ще си правим татуировки с автоматични роботи.
Прочетете и това: Тази татуировка може да разчита емоциите ви http://hicomm.bg/news/tazi-tatuirovka-moje-da-razchita-emociite-vi.html

Татуировките днес определено са на мода - повече, отколкото бяха преди няколко години. Днес те намират място не само върху представителите на специфична група от хора, които и преди, и сега са били фенове на този тип изкуство, но и всякакви други типажи.

Татуистите във вашия град най-вероятно изнемогват от заявки за татуировки и от личен опит можем да кажем, че нашите познати татуисти имат записвания с месеци напред.

Но двама френски дизайнери Пиер Емм и Йохан да Силвейра са създали "първия в света промишлен робот за правене на татуировки“, наречен Tatoué. Роботът всъщност е модифициран 3D принтер MakerBot, снабден с пистолет за татуиране.

Във видеото по-долу можете да се убедите в способностите му. Той успешно нарисува спирала на крака на един от създателите си. Но Tatoué не е перфектен, защото за да се справи с поставената му задача, той изисква напълно неподвижен обект. Това не винаги е възможно и дори малки помръдвания на човека ще доведат до „разцентроване“ на машината, т.е. тя ще продължи да рисува, но без да отчита промяната на местоположението на обекта.

Все още има много работа, преди роботът да може успешно да замени татуистите, но не се съмняваме, че това ще се случи рано или късно. Може би един ден по улиците ще има тату-кабинки, в които сами ще влизаме и ще си правим татуировки с автоматични роботи.

 

 

 

 

Прочетете и това: Тази татуировка може да разчита емоциите ви