За да не остане по-назад от горещите тенденции в гейминга, включително хибридните конзоли и стрийминга, Sony наскоро регистрира патент за възможен PlayStation мобилен контролер. Въпреки че е само патент, той изглежда доста интересно и предлага много подробности.

Регистрацията е придружена от две изображения, първото от които показва контролера, а другото – пак него, но вече свързан с устройство, което вероятно е конзола, и телевизор.

Изглежда, че за дизайн Sony заимстват известно вдъхновение от Nintendo, като мобилният PlayStation контролер е разделен на две и по средата има поставен смартфон. Засега не знаем дали контролерът се свързва безжично с Bluetooth или с USB-C като например Razer Kishi. Ще бъде интересно да научим и какъв размер смартфон дисплеи ще бъдат поддържани от този дизайн.

Откакто Nintendo популяризира идеята за хибридна конзола със Switch през 2017 г., все повече производители прегръщат този дизайн, но ако друг от конзолните гиганти в лицето на Sony го направи, това със сигурност ще има интересни последици за бъдещето на гейминга изобщо.        

Снимка: Sony

Виж още: Sony подготвя нов начин да персонализирате вашия PS5