Нека бъдем честни: компаниите трябва да направят много повече за повторно предназначение и рециклиране на своите отпадъци и намаляване на въздействието им върху околната среда. За да постигнат това, голяма част от технологичните гиганти са си поставили различни цели за устойчивост, които включват използване на рециклирана пластмаса и поемането на посока, която да ги превърне във въглероднонеутрални. Въпреки че постигат стабилен напредък в този аспект, това все още не е достатъчно. Сега като голям пробив в областта на устойчивостта Samsung обяви, че е разработил „нов материал“, използвайки рециклирани океански риболовни мрежи. Компанията ще се възползва от този нов материал в бъдещите си устройства, като се започне със серията Galaxy S22, която трябва да бъде представена по-късно тази седмица.

Samsung обаче не уточнява как и кои пластмаси ще замени на своите устройства с този нов материал. Независимо от това този ход ще отбележи още една стъпка в стратегията на компанията за премахване на пластмасите за еднократна употреба в своите продукти. Още през 2019 г. корейският производител на смартфони обеща да премине към по-екологично устойчиви опаковки от рециклирани и биопластични материали.

Позовавайки се на доклад на Организацията по прехрана и земеделие на ООН, Samsung подчертава в съобщението си, че до 640 000 тона риболовни мрежи се изоставят всяка година, унищожавайки морския живот и увреждайки коралови рифове и други местообитания. Корейският производител на смартфони събира и пренасочва тези риболовни мрежи, изоставени в рамките на 50 км от бреговата линия, намалявайки въздействието им върху околната среда и помагайки за почистването на океана. Компанията казва, че това ще бъдат „жизненоважните първи стъпки в поддържането на нашите океани чисти, както и за запазването на планетата и нашето колективно бъдеще“.

Имайки предвид мащаба и размера на Samsung и огромния брой продукти, които продава, този ход трябва да има положително въздействие върху околната среда в дългосрочен план. Очакваме компанията да говори повече за този нов материал по-късно тази седмица на събитието Galaxy Unpacked.

Снимка: Samsung

Виж ощеРекламни материали на Galaxy S22 Ultra разкриват още нещо за тежката артилерия в серията