Новият гъвкав смартфон на Samsung се оказа със собствена роля в последния засега епизод на сериала Star Trek: Picard.

Сезон 2 от поредицата се развива в началото на XXV век и в момента се излъчва по Paramount+. Той се върти около адмирал от Звездния флот Жан-Люк Пикард, като актьорът Сър Патрик Стюарт отново изпълнява ролята си (и също така служи като изпълнителен продуцент) от Star Trek: The Next Generation. Във втория епизод от този сезон виждаме д-р Агнес Юрати да работи за възстановяване на комуникацията между главните герои и използва това, за което можем да предположим, че е класически реквизит за вселената на Star Trek: дисплей за личен достъп, или PADD. Но при по-внимателна проверка изглежда, че това е гъвкавият Galaxy Z Fold, вероятно 2 или 3.

Как да разберем, че устройството, показано в непосредствена близост до разглобена Combadge, е сгъваем телефон, а не просто малък таблет? Най-напред, има дебел калъф върху него, за да пасне на атмосферата на серията, но ясно можем да видим гънка в средата на кутията и тя се изравнява точно с мястото, където ще бъде пантата на Fold. Що се отнася до това, как знаем как това е телефон на Samsung, а не друг сгъваем модел от конкурентен производител? Е, добре - шоуто е заснето в щата Калифорния, а Motorola наистина е единствената друга голяма компания, която продава сгъваеми телефони в САЩ - и това не изглежда да е нещо като Razr.

Отначало е лесно да си помислите, че сгъваем телефон Samsung ще бъде вековен ретро артикул през XXV век, но без да разваляме контекста на сцената за всеки, който все още не я е гледал, това изглежда по-скоро като случай на използване телефона като реквизит и не да бъде прикрит достатъчно добре един от ключовите му атрибути, така че да бъде пропуснат от феновете с орлови очи.

Снимка: Paramount

Виж ощеSamsung Galaxy S22 Ultra - кулминацията на две серии (РЕВЮ)