Миналата седмица Samsung обяви серията Galaxy S22, като най-голямо внимание предизвика S22 Ultra със своя специален слот за S Pen стилус. Корейски новинарски вестник съобщава, че има голяма възможност предстоящият сгъваем Galaxy Z Fold 4 да последва примера му.

Според информацията Galaxy Z Fold 4 наистина ще има слот за S Pen, позовавайки се на неназовани източници. Това не е първият път, когато сгъваемото устройство на Samsung има поддръжка за стилуса, тъй като Galaxy Z Fold 3 разполага с вход за S Pen. Но това ще бъде първият път, когато сгъваемият модел включва и слот за S Pen.

Източниците на медията казват, че Samsung очаква добавянето на слот за S Pen на Z Fold 4 да бъде основна „точка за реклама и продажба“. Освен това се твърди, че предстоящият сгъваем апарат ще има 7.56-инчов основен екран и 6.19-инчов външен дисплей, приблизително в съответствие с Galaxy Z Fold 3.

Смята се, че Samsung се фокусира върху издръжливостта на новия модел. Z Fold 3 предлага водоустойчивост с рейтинг IPX8 и по-здрав сгъваем екран, така че ще е интересно да видим как компанията ще подобри нещата в това отношение. 

Накрая The Elec добавят, че Galaxy Z Flip 4 ще разполага с 6.7-инчов сгъваем екран в съответствие с Z Flip 3, докато външният дисплей ще бъде малко по-голям (от 1.83 инча до 1.9 инча).

Снимка: Samsung

Виж още: Samsung Galaxy S22 е толкова лесен за поправка, колкото и предшественикът му